Gratis verzending v.a. ÔéČ1000,- Bezorggebied Drechtsteden Showtuin van 250m┬▓ centraal in Dordrecht Eigen bezorgdienst
0
Winkelwagen

Grind-split

Grind-split
Grind en split kan voor vele doeleinden worden gebruikt als afwerklaag in de tuin, als verharding van paden of zelfs als oprit. Grind heeft gladde afgeronden hoeken en is niet gevoelig voor aangroei van groene aanslag en mos. Split daarentegen heeft scherpe kanten en hoeken, maar vormd wel een vastere beter beloopbare laag.
Grind en Split is verkrijgbaar in zakken van 25kg met een inhoud van 17 Ltr. en Big Bags van ca. 800kg met een inhoud van 500 Ltr.


Weergave:


Bezig met laden...
Showtuin van 250m┬▓ centraal in Dordrecht
Eigen bezorgdienst

Hoeveel grind of split heb ik nodig?

Wanneer u een tuinpad, oprit of parkeerplaats met grind of split wilt gaan aanleggen moet u uiteraard weten welke hoeveelheid u moet bestellen. Om uit te rekenen hoeveel grind of split u nodig heeft, heeft u het aantal vierkante meters nodig en de aan te vullen hoogte in meter. Het aantal vierkante meters vermenigvuldigt u met de aan te vullen hoogte in meters. De uitkomst van deze berekening is de benodigde hoeveelheid kubieke meters grind/split (m3).

Een voorbeeld: U heeft een voortuin van 4 m1 bij 5 m1. Deze wilt U gaan bedekken met 5 cm grind of split. Om de benodigde hoeveelheid grind of split hiervoor uit te rekenen, doet U het volgende: 4 m1 x 5 m1 = 20 m2. 20 m2 x 0,05 m = 1 m3.

U heeft dus totaal 1m3 grind of split nodig voor uw voortuin in dit geval.

Aanvullend kunt U de volgende informatie aanhouden: • U kunt uitgaan van 75 kg per m2. U bedekt dus ±20 m2 met 1 m3 grind of split. Met 1 big-bag a 0,5 m3 bedekt u ±10 m2. Met een big-bag a 0,75 m3 bedekt u ±14 m2. De benodigde laagdikte is 5-7 cm. Legt u het dunner, bestaat de kans dat u de ondergrond (anti-worteldoek e.d.) ziet. Legt u het veel dikker, dan wordt dit onprettig indien u er met de fiets of auto overheen rijdt