Gratis verzending v.a. ÔéČ1000,- Bezorggebied Drechtsteden Showtuin van 250m┬▓ centraal in Dordrecht Eigen bezorgdienst
0
Winkelwagen

Opsluitbanden

Opsluitbanden
Naast de juiste stenen en een goede ondergrond is de kantopsluiting zeker zo belangrijk. Opsluitbanden zijn voorzien van een hol en dol of een visbekverbinding waardoor de opsluitbanden op een bepaalde manier in elkaar passen. Dit is bepalend voor de opsluitfunctie, meerdere opsluitbanden vormen zo één geheel.
Gebruik een opsluitband met een dikte vanaf 6cm voor de oprit en vanaf 5cm voor terras en tuinpad.

Opsluitbanden dienen als kantopsluiting van de bestrating om het wegzakken langs de randen tegen te gaan. Opsluitbanden zijn voorzien van een hol en dol of een visbekverbinding waardoor de opsluitbanden op een bepaalde manier in elkaar passen. Dit is bepalend voor de opsluitfunctie, meerdere opsluitbanden vormen zo één geheel.

Gebruik een opsluitband met een dikte vanaf 6cm voor de oprit. En vanaf 5cm voor terras en tuinpad.

Hoogteverschillen
Bij hoogteverschillen als bijvoorbeeld tuinafscheidingen, plantenbakken en trappen moet de hoogte van de opsluitband voor minimaal 50% in de grond of onder het bestratingsniveau verwerkt zijn. Dit is nodig om de tegendruk op te vangen en zo verzakking van de bestrating te voorkomen. Dus een bovengronds hoogteverschil van 15cm vereist een minimale hoogte van de opsluitband van 30cm.

Stellen van opsluitbanden
Om opsluitbanden goed op hoogte te kunnen stellen maakt u gebruik van een laag ophoogzand variërend met een laagdikte van 5-10cm. Stel de hoogte van de opsluitbanden minimaal 1cm lager dan de uiteindelijke hoogte van het straatwerk. Als het straatwerk helemaal klaar is liggen de opsluitbanden dus iets verzonken ten opzichte van het straatwerk. Hiermee voorkomt u dat in de toekomst de opsluitbanden niet boven het straatwerkt uit komen te steken, dan worden het zogenaamde stootrandjes. Na verloop van een aantal jaren zakt het niveau van het straatwerk in zijn geheel altijd sneller dan de kantopsluiting.Weergave:

Om uw kleinere project als een terras, looppad of grasveldje de juiste afwerking te geven, kunt u deze het best voltooien met een opsluitband. Deze band zorgt ervoor dat er een hogere druk wordt uitgeoefend op de bestrating, zodat deze niet verschuift of verzakt. Bij een bestrating met weinig drukkracht kunt u het best gebruik maken van een smallere opsluitband, zoals deze van 15x5 cm. Vraag vandaag nog de offerte aan, zodat u snel aan de slag kunt met dat mooie terras!