Tel 06-20793068 | info@steenplaza-dordrecht.nl
Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Naast de juiste stenen en een goede ondergrond is de kantopsluiting zeker zo belangrijk. Opsluitbanden zijn voorzien van een hol en dol of een visbekverbinding waardoor de opsluitbanden op een bepaalde manier in elkaar passen. Dit is bepalend voor de opsluitfunctie, meerdere opsluitbanden vormen zo één geheel.
Gebruik een opsluitband met een dikte vanaf 6cm voor de oprit en vanaf 5cm voor terras en tuinpad.

Opsluitbanden dienen als kantopsluiting van de bestrating om het wegzakken langs de randen tegen te gaan. Opsluitbanden zijn voorzien van een hol en dol of een visbekverbinding waardoor de opsluitbanden op een bepaalde manier in elkaar passen. Dit is bepalend voor de opsluitfunctie, meerdere opsluitbanden vormen zo één geheel.

Gebruik een opsluitband met een dikte vanaf 6cm voor de oprit. En vanaf 5cm voor terras en tuinpad.

Hoogteverschillen
Bij hoogteverschillen als bijvoorbeeld tuinafscheidingen, plantenbakken en trappen moet de hoogte van de opsluitband voor minimaal 50% in de grond of onder het bestratingsniveau verwerkt zijn. Dit is nodig om de tegendruk op te vangen en zo verzakking van de bestrating te voorkomen. Dus een bovengronds hoogteverschil van 15cm vereist een minimale hoogte van de opsluitband van 30cm.

Stellen van opsluitbanden
Om opsluitbanden goed op hoogte te kunnen stellen maakt u gebruik van een laag ophoogzand variërend met een laagdikte van 5-10cm. Stel de hoogte van de opsluitbanden minimaal 1cm lager dan de uiteindelijke hoogte van het straatwerk. Als het straatwerk helemaal klaar is liggen de opsluitbanden dus iets verzonken ten opzichte van het straatwerk. Hiermee voorkomt u dat in de toekomst de opsluitbanden niet boven het straatwerkt uit komen te steken, dan worden het zogenaamde stootrandjes. Na verloop van een aantal jaren zakt het niveau van het straatwerk in zijn geheel altijd sneller dan de kantopsluiting.Betonbanden
Betonbanden
Rondobanden
Rondobanden
Quadrobanden
Quadrobanden

 
 
 
 
 
Openingstijden Showtuin

Maandag t/m vrijdag   12:00 -17:30
Zaterdag         9:00 -16:00
Zondag           
Gesloten

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.