Gratis verzending v.a. ÔéČ1000,- Bezorggebied Drechtsteden Showtuin van 250m┬▓ centraal in Dordrecht Eigen bezorgdienst
0
Winkelwagen

Tuindeco garantievoorwaarden
Op al onze producten geven wij minimaal 6 maanden Tuindeco-garantie, met uitzondering op draaiende delen, gedurende 6 maanden na aankoop cq afleverdatum. Op veel producten geven wij een veel langere termijn; deze hebben wij verderop vermeld.

Afwijkende kleuren

Afwijkingen van het geleverde betreffende kleur en tekening, ook wanneer dit betreft kleur- en tekeningafwijking ten opzichte van het onbewerkte materiaal door licht en gebruik van veredelingsmiddelen-, slijtvastheid, stof en andere verontreinigingen in de veredelingslaag en dergelijke, welke uit technisch oogpunt aanvaardbaar zijn volgens geldende gebruikelijke nomen, dan wel handelusance, sluiten het recht op garantie/schadevergoeding uit.

Barsten
Hout is het natuurlijke materiaal bij uitstek. Onderhevig aan droogte en vochtigheid, krimpt hout bij zonnig weer in de richting van de jaarringen. Zo ontstaan oppervlaktescheuren. Barstvorming kan dus, maar doet niets af van de kwaliteit. Vooral bij palen kan er in de zomer ernstige barstvorming optreden, omdat bij een goede paal het kernhout in het midden zit. De spanningen van het spinthout en het kernhout zijn verschillend, en veroorzaken bij langdurig droog weer barsten, die zich bij vocht of na een regenperiode opnieuw sluiten. Een schommelpaal bijvoorbeeld kan door die barsten niet breken en is even sterk als een gezaagde balk. Bij droog weer is een scheur tot 2% (bij rondhout 5%) van de omtrek een volstrekt normaal verschijnsel.

Geen garantie
Verder zijn van gratis reparatie en / of vervanging uitgesloten:
– Normale gebruiksslijtage; – Gebreken en/of fouten geheel of gedeeltelijk ontstaan als gevolg van onjuist, onzorgvuldig of – ondeskundig gebruik; – Gebreken die de werking of de waarde van het item niet noemenswaardig beïnvloeden; – Glasbreuk, krassen op glas, gloeilampen en losse accessoires; – Defecten aan, verlies en beschadiging van het item als gevolg van een gebeurtenis die gewoonlijk verzekerd is onder de inboedelverzekering; – Kunststof- en / of rubberdelen; – Defecten en gevolgschaden veroorzaakt door sterke verontreiniging of verkeerd onderhoud; – Gebreken door van ‘buitenkomende’ oorzaken zoals blikseminslag, brand; – Beschadigingen die niet uit het item zelf voorkomen; krassen, schrammen en deuken.
Productcategorieën met een afwijkende langere garantietermijn:


Bouwwerken
 • Blokhutten (inclusief maatwerk) – 2 jaar
 • Veranda’s – 5 jaar
 • Carports, terrasoverkappingen, priëlen, paviljoens – 2 jaar
 • Speeltoestellen en overige bouwwerken – 2 jaar
Tuindeco geeft garantie op fabricage- en constructiefouten; schade veroorzaakt door mens, dier of natuurgeweld valt niet onder de garantie. Reclamaties veroorzaakt door een slecht gelegen fundament, een ondeugdelijke montage, slecht onderhoud en/of een verkeerd onderhoudsmiddel vallen niet onder de garantiebepalingen. Op de levensduur van de onderhoudslaag wordt geen garantie gegeven.

Tuinmeubelen
 • Tuinmeubelen – 1 jaar
Op tuinmeubelen wordt 1 jaar garantie verleend, ook op constructie- en fabricagefouten. Scheurtjes, vergrijzing, verkleuring, vochtaanslag en schade door onjuist gebruik vallen buiten de garantie. NB zowel nieuwe als reeds behandelde meubelen kunnen in het begin afgeven.

Welness
 • Zwembaden, sauna’s (incl. pompen, kachels excl. accessoires) – 2 jaar
 • Jetstreamers, jacuzzi’s, hottubs – 1 jaar
 • Buitenkeukens, barbeques (niet op onderstel stenen plaat) – 1 jaar
De houten constructies van de Tuindeco-zwembaden en sauna’s hebben een zeer hoge kwaliteitsstandaard; daar wordt 2 jaar garantie op gegeven.

Materialen
 • hardhout (bankirai, azobe) – 10 jaar
 • geïmpregneerd – 3 jaar
 • onbehandeld hout – 1 jaar
 • Betonplaten, -palen – 5 jaar
 • Composiet – 5 jaar
De garantie geldt op de deugdelijkheid en duurzaamheid (rot, slijtage, breuk en delaminatie) van Tuindecomaterialen.